Портрет

За  компанията 

Canina има над 25 годишна история. Основана е през 1984 г. от бившия изпълнителен директор Ingrid Spanke в Хам, Германия.

Canina е първата компания, която предлага, хранителни добавки в аптеките. Търсенето започва да се покачва рязко, така че в началото на 1989 г. фирмата се разраства и са наети склад и помещение за пакетиране.

В края на 1989 г. фирма "Canina" е преименувана на "Canina Pharma GmbH". През същата година компанията е първият чуждестранен партньор за дистрибуция в Австрия (Canina Австрия) и в Източна Европа. Увеличното присъствие в магазините за домашни любимци, на панаири и изложби,  разраства компанията и увеличава необходимостта от допълнителен персонал.

През 1992 г. се основава дъщерно дружество на име "Canina Pharma GmbH & Co.KG" специално за разпространение на ветеринарни лекарства, изключително чрез ветеринарни лекари и аптеки.  Ветеринарен лекар  отговаря за разработването на продуктите, за консултации и за обучение на клиентите в страната и в чужбина. Под търговската марка "Original Canidos" през 1999 е въведена продуктова линия, изключително за ветеринарната практика. Договорът за изключителна дистрибуция в национален мащаб е на компанията  "Heiland Vet" със седалище в Хамбург.

От 2001 г. насам Canina е призната като организация за обучение. През същата година  получава наградата ÖKOPROFIT  за подобряване на опазването на околната среда. 

През 2002 г. в известното списание на потребителите "Stiftung ÖKO-TEST" продуктът  PETVITAL  Bio - Insect - Shocker  на Canina е класиран с оценка "много добър". Тази оценка се дава само на три от тестваните повече от 60 такива продукти. Същия изключителен тестов резултат се е подтвърдил и в годините 2004 и 2006.

През януари 2008 г. новата сграда е завършена и така складовите и производствените площи са увеличени с общо около 1500 кв.м.


Компанията Canina непрекъснато се развива, вече има повече от 40 работници и служители  и  пълната гама от продукти  в почти 3000 немски зоомагазини и в още 40 страни по света . Продуктите на Canina могат да бъдат намерени по рафтовете на зоомагазините в почти цяла Европа , Китай, Сингапур , Корея , Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства. Най-голямата  ферма за отглеждане на папагали във Филипините, също използва  витамини и минерални смеси от Canina. Canina произвежда своите продукти и за много добре познати местни и чуждестранни компании под тяхна собствена марка.

Следните търговски марки са регистрирани в световен мащаб за Canina - PETVITAL ® , CANIDOS ® , CADOC ® , CAPH ® , CAPHA ® , EQUOLYT ® и MESOFLEX ®

 

Created By WebTrade